Jätkusuutliku eluviisi õppepäev - fookuses mahetoit, 14. juunil, Lilleorus

Tule uudiseid kuulama, kogemusi vahetama, kaasa mõtlema ja muidugi ka mahetoitu mekkima!

Kavas

13:00 - 13:30 Kogunemine

13:30 - 15:30 Sissejuhatus ja näited Eestist

  • Mida oleme kogukondlikust koostööst õppinud ja mis on meie praegused väljakutsed, tagasivaade konverentsile “Teadlike kogukondade tarkus” Lilleorus, Ave Oit ja Toomas Trapido
  • Tervisekeskus ja öko-spa Harmoonikum, öko-lasteaed Lillelapsed – miks on teinud mahetoidu valiku, kuidas see on õnnestunud teostada ja millised on väljakutsed, Ene Lill
  • Mahetoidu toitlustuskohta sisse toomise valud ja võlud restoran “Aed” näitel, Peeter Jalakas
  • Mida tähendab toitlustuse mahemärgis? Mahetoidu pilootprojekt Tallinna lasteaedades, Merit Mikk
  • Riigikontrolli toiduohutuse auditist, Sigrid Rajangu

15:30 - 16:00

  • Kohvi- ja teepaus

16:00 - 17:30 Arutelu

  • Mahetoidu kasvatamisest Lilleoru permakultuuri aias, Anne-Ly Naukas
  • Mahetoidu projekt Lilleoru kohvikus – koolitoit 1. sept. 2019 min 20% mahedaks, Toivo Aalja
  • Arutelu ja kokkuvõtted

17:30 - 18:30 Mahetoidu õhtusöök

  • Erika Eding alustas kokkamisega juba 17. aastaselt ja huvitus kohe tervislikust, mitmekesisest ja puhtast toidust. Ta õppis kokaks Kuressaares, on töötanud restoranides ja osalenud kokavõistlustel ning kogunud nii vajalikku enesekindlust ja mitmekülgseid kogemusi. Toidu tegemine tähendab Erika jaoks häid maitseid ja loomingut, ta eelistab värsket ja eestimaist toorainet, võimalusel mahemärgisega. 

Õppepäev ja mõttetalgud toimuvad projekti "Eesti kogukondade tarkus" raames, koostöös MTÜ-dega Eesti Ökokogukondade Ühendus ja Jägala-Linnamäe.